Site icon Bizrun.pl

Kawowe nowości na wiosnę

14 marca Starbucks wprowadził w swoich kawiarniach kilka nowości. Jedną z nich jest zmiana opakowań kaw ziarnistych, inną – wprowadzenie nowych smaków.

W okresie wiosennym Starbucks zamierza przykładać szczególną wagę do przygotowywania idealnego espresso, na bazie którego powstają wszystkie napoje kawowe sieci. Ponadto, goście będą mogli delektować się smakiem kawy podawanej w nowych, porcelanowych kubkach.

Teraz klienci będą mieli do wyboru kawy lekko palone (Blonde), średnio palone (Medium) oraz mocno palone (Dark).

Dodatkowo dla klientów, którzy poszukiwali łagodniejszego smaku kawy, powstała nowa linię kaw ziarnistych Starbucks Blonde Roast, których cechą charakterystyczną jest delikatny smak, bez wyraźnie wyczuwalnej nuty palenia.

Klienci mogą spróbować dwóch nowych mieszanek ziaren 100% arabica – Veranda Blend oraz Willow Blend.

Starbucks planuje także degustacje espresso oraz caffè latte, podczas których klienci dowiedzą się jak przygotowywany jest idealny shot espresso oraz kawa z mlekiem, a także zobaczą przykładowe latte art (sztuka dekoracji kawy).

Exit mobile version