Bizrun.pl

Płyta wykryje garnek, mikrofala odgadnie potrawę

Samsung zaprezentował inteligentne urządzenia kuchenne: przenośną płytę indukcyjną „O’table” oraz konwekcyjną kuchenkę mikrofalową, która automatycznie wykrywa potrawy i proponuje optymalny tryb i czas gotowania.

Obiad nie wykipi

„O’table” firmy Samsung to przenośna płyta indukcyjna, która pozwala na przygotowywanie posiłków w dowolnym miejscu.

Szkło ceramiczne, z którego wykonana jest płyta, występuje w różnych barwach, jest odporne na wstrząsy i zarysowania oraz utrzymuje ciepło w kontrolowanej strefie gotowania.

Płytę wyposażono w intuicyjny interfejs z unikatowym kołem dotykowym. Przesuwając palcem po jego obwodzie możemy regulować temperaturę gotowania.

Przenośna płyta indukcyjna, zwycięzca nagrody iF Design Awards 2012, cechuje się zwartą konstrukcją, która ułatwia jej przenoszenie.

WAŻNE! Wykorzystano w niej wiele nowoczesnych rozwiązań, takich jak wykrywanie garnka ze wskaźnikiem świetlnym czy zaawansowany system zabezpieczający z funkcją ochrony przed wykipieniem.

Zadbano też o bezpieczeństwo użytkowników – płytę „O’table” można wyłączyć awaryjnie, wyposażona jest ona także we wskaźnik ciepła resztkowego czy zabezpieczenie przed ingerencją dzieci. Urządzenie oferuje wysoką moc (2200 W) i aż 15 poziomów grzania.

Skórka będzie chrupiąca

Konwekcyjna kuchenka mikrofalowa firmy Samsung posiada pojemność 45 litrów. Jest przeznaczona do ustawienia na blacie, a jedną z jej największych zalet są inteligentne funkcje, takie jak na przykład SmartSense z czujnikiem wilgotności.

Technologia ta pozwala na równomierne gotowanie potraw poprzez automatyczne wykrywanie i regulowanie wilgotności powierzchni dania. Gwarantuje to optymalny tryb i czas gotowania potrawy. Dodatkowo, urządzenie wyposażone jest w osiem programów gotowania Sensor Auto.

Ceramiczna, kwadratowa taca, w którą wyposażono kuchenkę, nadaje się doskonale do pieczenia większych porcji mięsa i warzyw, zwłaszcza w trybie konwekcyjnym. Talerz Crusty Plate, w połączeniu z funkcją grillowania, zapewnia chrupką skórkę każdej pieczonej potrawie — od pizzy do croissantów.

Wnętrze kuchenki pokryto emalią ceramiczną – materiałem ponad siedmiokrotnie bardziej odpornym na zarysowania i rdzę.

Konwekcyjna kuchenka mikrofalowa będzie dostępna w całej Europie od sierpnia 2012 r.

Exit mobile version